Skole

Udskolingen

Her kan du læse om udskolingen på Haarby Skole

Hverdagen

 

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af servicen sætter en eller flere cookies på din computer, når du trykker på afspil video. Læs om cookies.

Internationalt samarbejde på Haarby skole.

Haarby skole har i løbet af de sidste 6 år fået etableret et velfungerende samarbejde med skoler fra andre lande.
Vi har deltaget i et Comenius projekt sammen med 5 skoler fra Ungarn, Frankrig, Italien, Tyrkiet og Kroatien. Elever og lærere fra disse lande har besøgt os her på skolen og elever og lærere fra Haarby skole har været på besøg i de forskellige lande.
Dette har ført til at vi fortsat samarbejder med nogle af de involverede skoler. Det er vores internationale valghold, der står for kontakten.

I Frankrig har vi en venskabsskole, der hedder Demotz la Salle. Skole ligger i Rumilly, en lille by ved Annecy søen.Vi har de seneste 3 år arrangeret en udvekslingsrejser med denne skole. Vi får besøg af ca. 20 franske elever, der kommer om søndagen og tager af sted igen lørdag morgen. De franske elever bor hos en dansk familie, der har meldt sig til at have en gæst i en uge. Mens franskmændene er hos os tager de del i almindelig undervisning, besøger skolens andre klasser og fortæller om sig selv og deres skole – på engelsk, og alle vores klasser får mulighed for at møde vores gæster og spørge dem ud, om hvad de nu gerne vil vide. Herudover arrangerer vi nogle ture, hvor vores gæster får set nogle af vores turistattraktioner. Vi har bl.a. været i Odense, København og Århus.
Senere på året får vi mulighed for at sende et tilsvarende antal elever til Frankrig i en uge, på nøjagtig samme vilkår. Her har vores elever set smukke gamle byer, imponerende bjerge, isgrotter og meget andet.

Vi har på nøjagtig samme måde arrangeret udveksling med en skole fra Fossombrone i Italien og efter to års pause regner vi med at få gang i denne udveksling igen fra skoleåret 2017/18.
Herudover har vi kontakt med Alexander Behm Schule i Assens kommunes venskabsby Tarp, lige syd for Flensborg. Her har de tyske elever mulighed for at vælge dansk som valgfag, og disse elever kan også deltage i en udveksling, hvor det hvert andet år er de tyske elever, der kommer til Danmark og hvert andet år de danske elever, der kommer til Tyskland. Desuden skriver eleverne breve til hinanden på både dansk og tysk.

Det er vores erfaring at den internationale kontakt med unge fra andre lande er en stor oplevelse for alle involverede. Det er en øjenåbner at opleve, hvordan familier, skole og ungdomsliv fungerer i andre lande, og det giver glæde og stolthed at vise vores eget land og kultur frem for vores gæster.

 

Lejrskole

På Haarby Skole har vi en betalt lejrskole i 7. klasse, som afholdes et sted i Danmark. Den varer 5 dage og de sidste par år har vi været i Silkeborg.

Derudover er der mulighed for at tage på tur i 9. klasse op til 3 overnatninger i Danmark eller Europa, hvis klasserne har sparet op til det. Både nuværende og kommende 9. årgang har valgt at tage til Berlin.

 

Natløb

Torsdag før efterårsferien holder udskolingen deres årlige natløb. Eleverne inddeles i hold og konkurrere om at vinde løbet. Børnene kommer rundt i hele Haarby - også meget mørke og uhyggelige steder. Løbet slutter kl. 22 og eleverne har fri dagen efter.

Gallafest

Vi har i udskolingen igennem mange år haft en fin tradition, hvor vi i februar holder gallafest for skolens 8. - 9. klasser. Den røde løber er rullet ud, og der serveres en lækker tre-retters menu, som er tilberedt af skolens 7. klasser. Eleverne kommer i festtøj, der danses, der er underholdning ved eleverne og ikke mindst, uddeles der Awards i et utal af kategorier.

8 drenge.jpg 8pige2.jpg 9 piger.jpg alle.jpg award.jpg tøser.jpg årets.jpg 8.a2.jpg 9a2.jpg

Sidste skoledag

Sidste skoledag for 9. klasserne er altid en festlig affære. De ældste elever kommer udklædte i skole, spiser morgenmad med deres lærere for derefter at gå rundt i alle klasser på skolen og blive underholdt og ikke mindst hyldet af de mindre elever. Der kvitteres selvfølgelig med et lækkert udvalg af karameller. Dagens slutter for 9. klasserne med en vandkamp mod lærerne

Assens Ungdomsskole

Ungdommens Uddannelsesvejledning